De bästa hårprodukterna kommer från Italien

Hårprodukter är något jag kan tänka mig betala mycket extra för. För lite mer än ett år sedan slutade jag köpa shampoo och balsam från vanliga livsmedelbutiker. Kommersiella produkter är bra för rengöring, men om du verkligen vill ta hand om ditt hår, då är det bättre med andra varumärken.

Jag brukar använda Redken och Kerastase, och av dem tycker jag är Redken bäst. Shampoo som jag använder till exempet är Redken Extreme, men jag ville prova något nytt när det gäller balsam. Jag fick prova Semi Di Lino Essential Oil och var väldigt glad med resultatet. Nu har jag köpt Semi Di Lino Iluminating conditioner och kan verkligen rekommendera den.
Några favoriter

Testpilot: Bong Buljongtärningar

 

Det har varit väldigt intressant att testa Bong Buljongtärningar eftersom jag har upplevt blandade känslor under testets gång. Att hitta produkten var världens sämsta jakt, jag åkte runt till cirka 5 butiker för att hitta nyheten. Det verkar som att Bong säljare i Gävle var på semester, det fanns bara gula förpackningar i hyllan om ni förstår vad jag menar.

När det gäller priset, vilket var 15,50kr på Coop Forum, tycker jag att det var lite hogt i jämförelse med andra varumärke, men då måste man tänka efter: Jo, men den här är en produkt utan tillsatta smakförstärkare, utan färgämnen och utan härdat fett. Man kan självklart betala lite extra för en produkt med sådana egenskaper. Men sådana egenskaper kan också göra att man blir extra nyfiken för att läsa på innehållsförteckningen. Och TARANNNN!!!!! Vad hittar man där? "jästextrakt". Vad jag vet är att jästextrakt är en smakförstärkare, eller har jag fel?

Om konsistensen kan man säga att det var lite konstig alltså inte så kompakt som buljongtärningar brukar vara. Rätten som jag lagade hade stor behov av extra salt och peppar, alltså det räckte inte med buljongen.

Men det som var positivt var att maten blev inte fettig och det tyckte jag mycket om. Förpackningen tycker jag var snyggt designad.

Mitt betyg: 6/10

 
 


Bong buljongtärningar

Jag fick en ny värdecheck från Smartson. Den här gången ska jag testa Bong Buljongtärningar. Med kupongen kan man hämta ut två förpackningar. Jag tror att jag ska prova köttbuljong och grönsaksbuljong. Det ska bli spännande..!!
Testpilot Kelda Exotic Såser

Mina förväntningar på Kelda Exotic Såser var höga eftersom jag tycker mycket om andra produkter från Kelda, framför allt Kelda Gulaschsoppa. Jag blev inte alls besviken med Kelda Exotic Tikka Masaka. Om vi börjar med det som var positiv då kan man nämna följande:


Snygg och praktisk förpackningen

Rätt storlek till rekommenderade 400g kycklingfilé

Enkelt och snabbt att tillaga

Lagom stark som kan passa till dem flesta

Välkryddad sås

Krämig konsistens


Alltså en riktigt bra sås..... MEN..... jag kände att såsen smakade lite mjöligt och detta gjorde mig lite tveksam när det var dags att sätta betyg. Jag tycker att Keldas skulle fixa detta och då skulle såsen bli en av mina favoriter. Hittills är mitt betyg 7/10.
Testar Findus Lättpanerad Torskfilé


Jag är ganska nöjd med Findus Lättpanerad Torskfilén som jag testade. Findus stod på det de lovade på förpackningen, alltså två "saftiga" bitar. Jag tänkte hela tiden att den skulle bli torr, men jag hade fel, den var riktigt saftig. Att fisken är lättpanerad var en fördel, fisken blir inte krispig. "Krispig" brukar betyda "torr" och det var inte fallet. Det enda som jag tycker skulle kunna förbättras är storleken. Den innehåller bara 210g fisk alltså två små bitar.

Det är bra att man kan använda olika sätt att värma produkten, alltså i ugnen eller i stekpannan, men jag tycker att Findus borde rekommendera att värma den i ugnen eftersom den är nyttigare. Den här rekommendationen finns som en liten ruta på förpackningens baksida, men jag tycker att det skulle promotas mer. Det ska vara intressant att veta vad de som har stekt fisken tycker om. Mitt betyg 8/10
Jag serverade Findus Lättpanerad Torskfilén med sallad och bulgurmix från GoGreen.


Poncho: Höstplagg 2011

Det skulle vara konstigt att jag som kallar mig Inka Vikinga inte skriver om Årets höstplagg. Ponchon har blivit mer och mer populär i hela världen. För dem som inte vet har ponchon sina roter i sydamerika och var en del av de sydamerikanska indianernas traditionella drakt. I dagsläget är ponchon populär i hela Europa och USA.

Jag letade efter den butiken som erbjuder de finaste ponchon. Några välkända butiker var verkligen en besvikelse när det gäller sortimentet, men till slut hittade jag de bästa på Bubbleroom.se


Testpilot: Werners Flingsalt

Sanningen är att jag aldrig har smakat på flingsalt, kanske på någon restaurang, men ingenting jag visste om. I allafall hemma har jag aldrig använt den, för att jag visste inte att den sorten fanns.
Efter att ha fått info från Smartson om Werners Flingsalt,som är helt naturligt och utan tillsatser, nu är jag nyfiken. Googlade och läste på nätet att det passar perfekt om man ska göra dressing.

Vitlöksdressing är den bästa tycker jag och då kan man också använda flingsalt:

Vitlöksdressing

½ dl majonnäs

1 dl crème fraiche

1 vitlöksklyfta

1 tsk flingsalt

Hoppas att jag blir Testpilot. Vill du också vara med? Ansök här.


Testpilot: Trött på kött, fisk eller fågel?

Nu kan du testa en av dem tre nya rätter från Findus Simply Green. Välja mellan:

1.- Indian Bhaji Bite – Smakrika potatisbullar med krispig yta, smaksatta med spiskummin, chili och solroskärnor
2.- Thai Veggie Bite – Smakrika kikärtsbiffar med krispig yta smaksatta med kokos, limeblad och röd currypasta
3.- Traditional Falafel – Kikärtsbullar med krispig yta med lök, persilja och vitlök.

Vill du också testa produkten?. Ansök här


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!